fbpx

4 tips for å kutte kostnader i perioden fremover

Enten du har fått redusert inntekt, eller utgiftene tårner seg opp, så er det viktig å kutte kostnader for å få økonomien til å gå rundt. Det er selvfølgelig ingen enkel oppgave, da det her må inngås et par kompromisser, da kanskje spesielt innen områder vi ikke ønsker.

Trenger du bistand med din økonomi? Eier du bolig og ønsker å bli kvit inkasso og betalingsanmerkninger?

I denne artikkelen skal vi gå gjennom 4 gode tips for hvordan du kan kutte kostnader i perioden fremover. Ved hjelp av disse strategiene kan du ha nok til overs for å betale ned på gjelden din, samt spare et par kroner.

1. Avdragsfrihet

Det kanskje beste tipset for å redusere utgifter i en økonomisk tøff periode er å søke om avdragsfrihet. Dette kan du gjør for ditt boliglån for eksempel. I praksis betyr avdragsfrihet at du søker om å unnlate å betale avdrag over en periode, men at du fortsatt betaler inn renter og omkostninger.

Med andre ord betaler du hva lånet koster, men du betaler ikke ned noe på hva du skylder. Den store ulempen med dette er at de månedlige betalingene blir større når perioden er over. Samtidig vil dette i det korte løp gi mange et friskt spillerom i privatøkonomien deres. Det er for enkelte tross alt helt nødvendig å kutte kostnader slik.

2. Sammenlign forsikringstilbud

En stor feil mange gjør er å holde seg til den samme forsikringen store deler av livet. Enten det er bolig-, bil-, livs-, eller annen forsikring, så taper mange penger her. I måneden taper en muligens bare et par hundrelapper, og det føles ut som mye arbeid å skifte forsikring for disse summene. Ser en derimot på besparelsene i året, og ikke minst over flere år, så blir det mye penger til slutt.

Forsikringer er i det store og det hele relativt enkle å bytte ut. Ofte sender du bare en søknad med litt informasjon, så tar forsikringsselskapet seg av jobben med å bytte for deg. Dette er en av de enklere måtene å spare penger på. Neste gang en dørselger ønske å selge deg forsikring, så kan det være lurt å lytte i hvert fall i et par minutter.

3. Reduser dine mobilkostnader

En stor synder i forhold til kostnader er ofte mobilen. Her har mange satt opp automatisk betaling, slik at en ikke engang ser regninga. Det er fort gjort å bruke mer mobildata enn planen din inneholder, og før du vet ordet av det blir regninga ganske så stor. Her kan du også med fordel sammenligne de ulike aktørene.

Det er mye penger å spare på å bli mer vant til å bruke Wi-Fi, og generelt sett bruke mobilen mindre. Er du mye hjemme, på jobb, og andre steder med tilgang til nett, så kan du for eksempel si ifra deg mobildata over en periode. Dette er det for mange nordmenn utrolig mye penger å spare på.

4. Finn en gunstig strømpris

Strømprisen er kanskje det enkleste stedet å spare penger på i vanskelige tider. Mange tar dette, slik som forsikring, nærmest forgitt og går for de «vanlige» aktørene. Dersom en ser seg rundt, samt vurderer strategier slik som variabel, spot-, eller fastpris, så kan en spare mye. Her er det spotpris som er å anbefale i mange tilfeller.

Fastpris gir deg helt klart en forutsigbar pris å forholde deg til, men den kan til tider bli litt høyere enn ditt budsjett strekker til. Velger du spotpris får du den beste prisen i det korte løp, slik at du kan kutte kostnadene dine og få privatøkonomien tilbake i stø kurs.

Finn billig strømavtaler basert på dagens strømpris her.

Trenger du hjelp med refinansiering av boliglån eller hjelp med å bli kvitt inkasso og betalingsanmerkninger med sikkerhet i bolig?

Hvorfor velge oss

Hvorfor velge oss?

Zen Finans ble opprettet i 2018 med en visjon om å hjelpe privatpersoner til en bedre økonomi og likviditet.

Vi bistår privatpersoner som har fått avslag fra deres nåværende bank eller andre bankinstitusjoner. Vi hjelper også privatpersoner som ønsker å søke sitt første boliglån eller som ønsker et boliglån med bedre betingelser.

I en hektisk hverdag er det lett å miste kontroll over egen økonomi. Du kan være trygg på at vi vil gi deg den beste servicen på markedet. Vi tilbyr en enkel, lønnsom og trygg prosess for å hjelpe deg med dine utfordringer.

Fantastiske tilbakemeldinger fra våre kunder på Trustpilot

Prosessen vår er helt gratis

Søknaden er helt uforpliktende

Bedre oversikt med ett lån og én faktura

Profesjonell og personlig veiledning av en fast saksbehandler

Vi fremmer din unike situasjon på den beste måten til våre samarbeidspartnere

Lån og refinansiering selv om du har inkasso og betalingsanmerkninger

Oppfyll boligdrømmen med varierende inntekt

Lånetilbudet er gyldig i 30 dager

Få gratis hjelp idag

Vi hjelper deg i møte med banken – uforpliktende og kostnadsfritt

Ring oss på - 400 01 956

Kontakt oss for uforpliktende og kostnadsfri samtale