4 tips for å kutte kostnader i perioden fremover

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[MIGRATION] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Enten du har fått redusert inntekt, eller utgiftene tårner seg opp, så er det viktig å kutte kostnader for å få økonomien til å gå rundt. Det er selvfølgelig ingen enkel oppgave, da det her må inngås et par kompromisser, da kanskje spesielt innen områder vi ikke ønsker.

Trenger du bistand med din økonomi? Eier du bolig og ønsker å bli kvit inkasso og betalingsanmerkninger?

I denne artikkelen skal vi gå gjennom 4 gode tips for hvordan du kan kutte kostnader i perioden fremover. Ved hjelp av disse strategiene kan du ha nok til overs for å betale ned på gjelden din, samt spare et par kroner.

1. Avdragsfrihet

Det kanskje beste tipset for å redusere utgifter i en økonomisk tøff periode er å søke om avdragsfrihet. Dette kan du gjør for ditt boliglån for eksempel. I praksis betyr avdragsfrihet at du søker om å unnlate å betale avdrag over en periode, men at du fortsatt betaler inn renter og omkostninger.

Med andre ord betaler du hva lånet koster, men du betaler ikke ned noe på hva du skylder. Den store ulempen med dette er at de månedlige betalingene blir større når perioden er over. Samtidig vil dette i det korte løp gi mange et friskt spillerom i privatøkonomien deres. Det er for enkelte tross alt helt nødvendig å kutte kostnader slik.

2. Sammenlign forsikringstilbud

En stor feil mange gjør er å holde seg til den samme forsikringen store deler av livet. Enten det er bolig-, bil-, livs-, eller annen forsikring, så taper mange penger her. I måneden taper en muligens bare et par hundrelapper, og det føles ut som mye arbeid å skifte forsikring for disse summene. Ser en derimot på besparelsene i året, og ikke minst over flere år, så blir det mye penger til slutt.

Forsikringer er i det store og det hele relativt enkle å bytte ut. Ofte sender du bare en søknad med litt informasjon, så tar forsikringsselskapet seg av jobben med å bytte for deg. Dette er en av de enklere måtene å spare penger på. Neste gang en dørselger ønske å selge deg forsikring, så kan det være lurt å lytte i hvert fall i et par minutter.

3. Reduser dine mobilkostnader

En stor synder i forhold til kostnader er ofte mobilen. Her har mange satt opp automatisk betaling, slik at en ikke engang ser regninga. Det er fort gjort å bruke mer mobildata enn planen din inneholder, og før du vet ordet av det blir regninga ganske så stor. Her kan du også med fordel sammenligne de ulike aktørene.

Det er mye penger å spare på å bli mer vant til å bruke Wi-Fi, og generelt sett bruke mobilen mindre. Er du mye hjemme, på jobb, og andre steder med tilgang til nett, så kan du for eksempel si ifra deg mobildata over en periode. Dette er det for mange nordmenn utrolig mye penger å spare på.

4. Finn en gunstig strømpris

Strømprisen er kanskje det enkleste stedet å spare penger på i vanskelige tider. Mange tar dette, slik som forsikring, nærmest forgitt og går for de «vanlige» aktørene. Dersom en ser seg rundt, samt vurderer strategier slik som variabel, spot-, eller fastpris, så kan en spare mye. Her er det spotpris som er å anbefale i mange tilfeller.

Fastpris gir deg helt klart en forutsigbar pris å forholde deg til, men den kan til tider bli litt høyere enn ditt budsjett strekker til. Velger du spotpris får du den beste prisen i det korte løp, slik at du kan kutte kostnadene dine og få privatøkonomien tilbake i stø kurs.

Trenger du hjelp med refinansiering av boliglån eller hjelp med å bli kvitt inkasso og betalingsanmerkninger med sikkerhet i bolig?

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)