10 tips som gjør hjemmekontoret enklere og økonomien bedre

Vi hjelper deg med dette

Søk uforpliktende og gratis nå

[ACTUAL] Skjema 1 [Custom intent]
Eier du egen bolig eller har du tilgang på kausjonist?

Er du usikker eller ønsker du heller å ta det over telefon? Klikk her.

Den siste tiden er det mange som har fått en ny tilværelse og jobbsituasjon. Hjemmekontor har blitt normalen for de fleste, og for noen kan denne tiden oppleves som svært vanskelig og økonomisk utfordrende. Selv om vi nå jobber hjemmefra, ønsker vi fortsatt å leve livet så normalt som mulig. Men dette kan være vanskelig for de med usikre stillinger eller permitteringer.

Noen har allerede opplevd å miste jobben, blitt permittert eller gått ned i lønn og stillingsprosenter. Dette kan være både skremmende og frustrerende i en hverdag hvor alt har blitt forandret. Mange synes det er vanskelig å omstille seg til den nye hverdagen og hjemmekontor er ikke en løsning som egner seg for alle i lengden.

For å kunne leve livet som vanlig, er vi nødt å gjøre tiltak og endringer. Selv om det kan virke selvmotsigende må vi gjøre endringer for å kunne leve som vanlig. Vi har samlet 10 gode tips og råd som kan hjelpe deg gjennom situasjonen vi nå er vi. Enten du ønsker å holde på rutiner eller sliter med å få økonomien til å gå rundt, så finnes det  grep du kan ta for en tryggere hverdag.

1. Ta vare på rutiner

Helt siden hjemmekontor ble den nye normalen, har vi blitt fortalt av både myndigheter og media om viktigheten ved å holde på rutiner. Dette høres gjerne selvsagt ut, men det er lett å skli ut fra de gamle rutinene.

Sørg for å stå opp til samme tid, gjør deg klar, ta en dusj og drikk morgenkaffen. Det er alt for lett å rulle ut av sengen rett bort til PC-en – men dette skaper et dårlig arbeidsmiljø og har en negativt innflytelse på produktiviteten.

2. Ikke kjøp mer enn du må

Det kan være fristende å hamstre matvarer i disse tider, men dette er ikke nødvendig. Ikke bare er det negativt for samfunnet, men også negativt for lommeboken. Kjøp kun det du behøver slik at alle får det de trenger.

Vi vil ikke gå tom for varer i Norge, så lenge alle kun kjøper det de vanligvis ville gjort. Usikkerheten førte til at mange hamstret mye i starten av pandemien og det er nettopp hamstring som fører til tomme butikkhyller.

3. Beveg kroppen

På hjemmekontor blir det mye stillesitting og lite bevegelse. Tiden du nå sparer på reiseveien til og fra jobb, kan heller benyttes til en tur i fjellet eller i skogen. Dette er en trygg måte å være ute av huset på som vil gi deg ny energi.

Når du vanligvis er på kontoret vil du bevege deg mye mer og oftere enn hva du gjør på hjemmekontor. Det er smart å ta seg mindre pauser i løpet av dagen for å bevege på kroppen. Dette kan være å gå noen runder rundt i stuen eller i hagen, mens de med trapper kan benytte disse til å få gang på blodsirkulasjonen.

4. Rutiner for barna

Det er ikke kun de voksne som må vende seg til en ny hverdag. Selv om noen skoler har startet en begrenset åpning, vil det for de fleste fortsatt være hjemmeskole store deler av dagen. Sørg for at barna forstår at dette ikke er en ferie og prøv å hold deres rutiner så vanlige som mulig. Få dem opp i vanlig tid og spis måltider samlet.

5. Vær der for andre

Nå er det viktigere enn aldri før å være et godt medmenneske å gjøre noe for andre. Vi holder oss inn for å begrense smitten og ikke utsette dem med dårlig helse. Dette betyr også at de med dårlig helse gjerne trenger hjelp til dagligdagse gjøremål som matvarehandel. Det er viktig å bidra til den nasjonale dugnaden må alle måter.

6. Vær sosial med måte

Det er viktig å fortsatt være sosial, selv om vi ikke kan være med hverandre på samme måte som før. Inviter en venn med på tur eller ta en telefonsamtale med et eldre familiemedlem. Så lenge vi holde god avstand og er utendørs, er det mulig å fortsatt være sosiale.

7. Trening

Mange treningssentre er fortsatt stengt, men trening kan også gjøres hjemme. På nett finnes det flere gode videoer tilgjengelig. Dersom du ikke vil ta deg en joggetur, men fortsatt trene, kan du gjøre enkel hjemme-trening ute i hagen.

Trening kan også være en tur på fjellet, i skogen eller i marka. Den nye hverdagen har også gitt mange mer tid til å gjøre ting de vanligvis ikke rekker etter en hektisk arbeidsdag. Dersom du klarer å se det positive i tiden du har til overs, er det mulig å gjøre hjemmekontor om til en fordel.

8. Lag soner

Med hjemmekontor og hjemmeskole, er det lett gjort at de vanlige sonene våre blir endret. Det sier seg gjerne selv at en ikke jobber særlig produktivt i sengen. Lag jobbsoner og fritidsoner, slik at du ikke får følelsen av at alt går i ett. Når du er ferdig på jobb bør du også logge av fullstendig.

Det kan være fristende å sitte lengre eller svare på e-poster utover kvelden. Det aller lureste er å holde arbeidet innenfor de vanlige arbeidstidene. Slik får du delt opp dagen til tross for at du er i det samme miljøet.

9. Begrens utgiftene

Dersom sparepengene begynner å minke kan du kontakte banken angående avdragsfrihet. Ikke benytt deg av kredittkort, men sett eller opp et budsjett og hold deg til dette. Sørg for å lese nøye gjennom skattemeldingen, her kan du spare deg selv for mye penger. Begrens turene til matbutikken. Ikke bare er dette bra for smittevern, men også positivt for lommeboken.

10. Tenk på økonomien

Mange bekymrer seg nå for fremtiden og økonomien. Arbeidsplasser er usikre og vi vet ikke når ting vil gå tilbake til normalen. Når børsen fyker nedover og situasjonen er uklar, er det mange som har blitt engstelig for pengene sine. Men husk at børsen kommer til å gå oppover igjen til slutt. Det kan derimot være den perfekte tiden for å gjøre grep å bedre økonomien.

Det første du burde gjøre er å få en oversikt over egen økonomi. Har du mange dyre smålån og gammel gjeld? Rentene er nok høye og her er det mulig å gjøre en endring. Refinansier i dag og bli kvitt unødvendige renter. Dette vil du spare mye penger på i lengden. Kontakt Zen Finans i dag og gjør hverdagen litt økonomisk sikrere med refinansiering.

Rente varierer og settes individuelt.

Eksempel boliglån: Nominell rente fra 5,85 %, effektiv rente 6,11 %, 2 mill. over 25 år, Totalt: 3.492.400,-.

Eksempel omstartslån: Nominell rente 7,25%. Effektiv rente 7,68% ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 379 341,- Totalt: kr 4 379 341,-

Eksempel forbrukslån: Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 6,9 % til 23,4 %. Effektiv rente varierer fra 8,19 % til 49,92 %, dermed kan det være mye penger på spare. Eksempel: kr. 100000/5 år, nom. rente 11.70%, eff. rente 14.13%, etabl.geb. kr. 990. kost 37412. totalt kr. 137412.

Få gratis hjelp i dag

Vi hjelper deg finne banken som kan gi den beste økonomiske løsningen – uforpliktende og kostnadsfritt.

…eller vil du vi skal ringe deg? (vanligvis innen få minutter)